İzmir Ventilatör Cihazı
2020 yılı başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile beraber ventilatör cihazı diğer adıyla solunum cihazı ile ilgili internet aramalarında da bir artış gözlemlenmiştir. İzmir ventilatör cihazı için önemli bir tedarikçi konumunda bulunan Çınar Medikal, İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir.
Ventilatör Cihazı Nedir?
Ventilatör hastalar için nefes almayı destekleyen ve kolaylaştıran bir cihazdır. Bu cihaza solunum makinesi veya solunum cihazı da denilebilmektedir. Nefes almakta güçlük çeken veya kronik solunum rahatsızlığı bulunan hastaların kolay nefes alabilmeleri için tasarlanmış cihazlardır. Ventilatör, akciğerlere ve vücuda yeterli oksijenin alınmasını sağlayarak, karbondioksiti vücuttan atıp yapay akciğer görevi görür. Kısaca, vantilatör dediğimiz solunum cihazı hastanın akciğerlerin oksijen almasında takviye görevi gören bir yaşam destek ünitesidir.
Ventilatör (Solunum) Cihazı Ne işe Yaramaktadır?
Ventilatör cihazı, kronik solunum yetmezliği bulunan hastaların tedavilerinde ve bazı göğüs hastalıklarında kullanılan bir cihazdır. Bu cihaz, solunum işlevini yapay olarak sağlamasıyla insan hayatında önemli bir yer tutar. Solunum sisteminin görevini yerine getiremediği bazı durumlarda bir maske yardımıyla ya da doğrudan akciğerlere oksijen pompalayarak hastanın solunum yapmasına yardımcı olur. Yani ventilatör cihazı, hastanın yapay solunum yaparak nefes alma işlevine devam etmesine yardımcı olmaktadır.
Ventilatör Cihazı Nasıl Çalışır?
Ventilatör cihazı hastanın akciğerlerine basınç yardımı ile oksijen gönderir. Ventilatör ile solunum yapan hastanın almakta olduğu oksijen miktarı ventilatör cihazının bağlı olduğu bir ekran var ise oradan kontrol edilebilir. Böylece kritik bir durum taşıyan hastanın, hava basıncında herhangi bir artış söz konusu olduğunda bu ekran uyarı verecek şekilde ayarlanabilir.
Ventilatör Cihazı Nerede Kullanılır?
Özellikle hiç nefes alamayan ya da kendi başına nefes almakta güçlük çeken hastalar için tüm yaşam alanlarında ventilatör cihazı ile solunum desteğine ihtiyaç duyulur. Bu nedenle, ventilatör cihazları farklı kullanım alanlarına ve ortamlara hitap edecek özellikler ile tasarlanmışlardır. Ventilatör cihazlarına özellikle hastane, ev ve yoğun bakım ünitelerinde sıklıkla ihtiyaç duyulup, kullanılmaktadır.
Ventilatör Cihazı Çeşitleri Nelerdir?
Solunum cihazlarının, non-invaziv mekanik ventilasyon ve invaziv mekanik ventilasyon olmak üzere 2 ayrı ventilasyon yani hava sağlama yöntemi bulunmaktadır.
Non-invaziv Mekanik Ventilasyon
Bu yöntem genellikle sağlık durumu çok ciddi olmayan hastalarda tercih edilmektedir. Hastanın ağız ve burun yolunu kapsayan bir maske yardımı ile solunum cihazına bağlantı sağlanmaktadır.
İnvaziv Mekanik Ventilasyon
İnvaziv mekanik ventilasyonda maske kullanımı yoktur. Daha önceleri yalnızca hastanelerde ve ambulanslarda uygulanmakta olan bu yöntem teknolojinin gelişmesiyle artık evlerde de uygulanabilmektedir. Durumu stabil olan hasta uygun bir mekanik ventilatör cihazı ile evde yaşamına devam edebilir. Bunun için gereken tüm hasta bakım eğitimlerinin hasta refakatçisine önceden verilmesi gerekmektedir. İnvaziv mekanik ventilatör cihazları hekimler tarafından hastanın yaşına, kilosuna ve mevcut hastalıklarına göre ayarlanmalıdır. Hasta kendisine uygun olarak yapılan bu ayarlamalar ile yaşamına yapay bir solunum cihazı ile devam edebilmektedir.
Hastane, yoğun bakım veya evde kullanıma uygun solunum tedavisinde gerekli olan tüm ventilatör cihazlarını Çınar Medikal‘den temin edebilirsiniz.
Çınar Medikal, İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’ye Ventilatör Cihazı kiralama hizmeti vermektedir.